Houtpellets

De markt veranderd! Weten welke ontwikkelingen gaande zijn? En wat de verwachtingen voor komende tijd zijn? Klik hier voor meer informatie!

Houtpellets

Wanneer u ruimtes efficiënt en duurzaam wil stoken met uw pelletkachel zijn houtpellets zeer geschikt. Deze bestaan uit een of meerdere houtsoorten die stevig zijn samengeperst tot langwerpige kleine korrels. Door deze productiewijze produceren houtpellets een bijzonder hoog rendement van rond de 80%. Daarbij komt een grote en gelijkmatige hoeveelheid warmte vrij. Een ander voordeel is dat er bij de verbranding relatief weinig restafval overblijft. In een woonkamer op temperatuur ontstaat de warme sfeer vanzelf. Er is wel een belangrijk aandachtspunt: houtpellets zijn alleen geschikt voor pelletkachels.


Houtpellets voor pelletkachel

Zoals gezegd zijn houtpellets alleen voor een pelletkachel geschikt. Dit is eigenlijk gewoon een moderne en verbeterde versie van de ouderwetse kachels. Het grootste verschil is de brandstof, die qua uiterlijk doet denken aan brokjes konijnenvoer. Door het kleine formaat stoken houtpellets efficiënter dan blokken brandhout. Deze manier van stoken levert het meeste rendement op bij het verwarmen van één specifieke ruimte. In het ruime assortiment van Topbrandhout.nl vindt u houtpellets voor de pelletkachel die zijn samengesteld uit diverse zachte houtsoorten of uit één houtsoort, zoals dennen.


Houtpellets gebruiken

In tegenstelling tot haardblokken kunt u houtpellets direct gebruiken zonder dat er aanmaakhout aan te pas komt. Ze vatten snel vlam. Wanneer uw pelletkachel eenmaal goed brandt, hoeft u de slechts eens in de 10 to 50 uur bij te vullen met nieuw pellets. Gemiddeld heeft een huishouden per jaar voldoende aan 1500 tot 2000 kilo. In geval u daarnaast beschikt over een openhaard, is het ook mogelijk om briketten in plaats van houtpellets te gebruiken. Ook deze bestaan uit samengeperst hout.


Soorten houtpellets

Bij Topbrandhout.nl vindt u twee belangrijke soorten houtpellets, die worden aangegeven met het het EN Plus A1 of het DIN+ keurmerken. Verder is er een belangrijk onderscheid tussen A1 en A2 kwaliteit:

A1:

  • De hoogste certificering
  • Streng gekeurd
  • Van constante hoge kwaliteit
  • Bevat de meeste schone houtsoorten
  • Gegarandeerde kwaliteit


A2:

  • Meest toegepast bij CV installaties
  • Intensere warmteafgifte
  • Bevat een combinatie van dennen- en eikenhout
  • Mogen een hoger percentage as opleveren dan A1 houtpellets
  • Minder strenge regelgeving met betrekking tot de herkomst dan A1 houtpellets


Naast het onderscheid tussen soorten houtpellets van A1 en A2, zijn er ook pellets van het type DIN+. Bij dit keurmerk worden strenge regels gesteld met betrekking tot de herkomst van het gebruikte hout. Het is een algemene certificatie voor particulier en industrieel gebruik. De schors is vaak meegemaald, waardoor het een stukje donkerder kan zijn. De DIN+ wordt het meest verkocht, vanwege de gunstige prijs-kwaliteit verhouding.


Houtpellets kopen

Topbrandhout.nl is de webshop voor al uw haardhout van hoge kwaliteit. Door bij ons uw houtpellets in bulk te kopen bespaart u aanzienlijk op uw kosten. Houd daarom onze speciale aanbiedingen met houtpellets in de gaten. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, krijgt u van ons op de bezorgdag een email met een tijdsindicatie. Verder neemt de chauffeur minimaal een half uur tot een uur voor levering contact met u op. Wilt u het bestelproces versnellen wanneer u houtpellets of haardvuur accessoires gaat kopen? Vraag dan vrijblijvend een account aan.

Veelgestelde vragen

Bij Topbrandhout.nl vindt u alleen houtpellets van de hoogste kwaliteit. Binnen ons assortiment heeft u de keuze uit EN Plus a1 en DIN+ gekeurde houtpellets voor de pelletkachel. Beide categorieën zijn volgens strenge normen gekeurd, maar het EN+ kenmerk stelt hogere eisen met met betrekking tot de herkomst van het hout en de productie van de houtpellets. Daarbij is de gehele waardeketen aan een grondige inspectie onderworpen.

Houtpellets zijn samengesteld uit een of meerdere houtsoorten die tot een soort langwerpige korrels zijn samengeperst. Daardoor leveren ze bij de verbranding een extra hoog rendement op. Pellets zijn alleen geschikt voor pelletkachels en kunnen direct gestookt worden zonder gebruik te maken van aanmaakhout. Als de pelletkachel eenmaal brandt, kunt u probleemloos eens in de 10 of 50 uur nieuwe pellets toevoegen.

Alle houtpellets uit het assortiment van Topbrandhout.nl zijn scherp geprijsd en van de hoogste kwaliteit. En Plus A1 pellets bevatten uitsluitend schoon hout, zijn voorzien van de hoogste certificering en zijn constant van de beste kwaliteit. Aan onze houtpellets van het type DIN+ worden aanvullende eisen gesteld met betrekking tot de herkomst. Elke stap van het lever- en productieproces is daarbij grondig gekeurd.

De beste is reden om houtpellets te kopen bij Topbranhout.nl is de voortdurend hoge kwaliteit voor de scherpste prijzen. Doordat wij grote hoeveelheden pallets op voorraad hebben, kunnen wij zorgen voor een extra snelle levering. Op de dag van bezorging neemt de chauffeur een uur tot half uur van tevoren contact met u op. Zo weet u precies wat u kunt verwachten!