Essen haardhout

Essen haardhout

Onder fanatieke stokers is essenhout een veel gekozen haardhoutsoort. Het is hard van structuur en kenmerkt zich door een trage maar heel efficiënte verbranding. Door de mooie, gelijkmatige vlam en relatief geringe rookontwikkeling is essenhout zeer geschikt voor de openhaard. De geur is aangenaam maar niet overheersend en u heeft weinig last van spatten en vonken. Kortom, u geniet van een prachtig vlammenspel en stookt efficiënt met blokken van essenhout. Bij Topbrandhout bestelt u deze bovendien heel voordelig online.


Ovengedroogd Essenhout

Het stoken kan direct beginnen wanneer u gebruik maakt van ovengedroogd essenhout, uit voorraad leverbaar bij Topbrandhout! Door het speciale droogproces hebben wij het vochtigheidspercentage tot onder de 20% gereduceerd. Dat zijn de optimale omstandigheden voor een vuur dat gemakkelijk maar niet te snel ontbrandt en daarna geleidelijk blijft doorbranden. Wij hebben onze blokken ovengedroogd essenhout bovendien voorgekloofd. Zo kunt u er, als u dat wenst, direct na ontvangst mee stoken.


Essen haardhout

U kunt de thermostaat in uw woonkamer wel lager zetten wanneer u gebruik maakt van essen als haardhout. Essen is een harde houtsoort met een zeer hoog rendement. Ook beukenhout valt onder deze categorie. Als het vuur eenmaal op gang is geniet u van een prachtig vlammenspel en een gelijkmatige hitte. Doordat het hout ovengedroogd is, heeft u weinig last heeft van vonken of intense rookontwikkeling. Vanwege de aangename geur is essen perfect als haardhout. Daardoor is het uitstekend binnenshuis te gebruiken.


Essenhout stoken

De beste manier om essenhout te stoken is met behulp van aanmaakhout of houtkrullen. Het vuur heeft namelijk enige tijd nodig om op gang te komen. Zodra het goed brandt, geniet u van een haardvuur dat lang warm blijft en slechts geleidelijk dooft. Wacht niet met het toevoegen van een extra blok totdat de vlammen zwak zijn geworden. Essenhout stoken is niet ingewikkeld maar vraagt wel om enig geduld. De beloning daarvoor is een ongekend rendement. Een voordeel van essenhout is dat het goed met andere houtsoorten kan worden gebruikt, bijvoorbeeld als onderdeel van een partij gemengd haardhout.


Essenhout kenmerken

Stoken is een leuke hobby waarmee u een gezellige sfeer creëert. Essenhout heeft diverse kenmerken die deze houtsoort zeer geschikt maken voor thuisgebruik:

  • Geschikt voor openhaard en convectiekachel
  • Geeft geleidelijk en rustig warmte af
  • Schone verbranding
  • Heerlijke geur
  • Geen spatten


Wilt u voor de afwisseling eens kiezen voor iets anders dan essenhout? Bekijk ook eens de kenmerken van andere houtsoorten uit ons assortiment zoals:


Essenhout kopen

Topbrandhout is het perfect online adres om voordelig uw essenhout te kopen. Wij leveren onze partijen zowel in de vorm van netzakken als los op een pallet. Doordat wij deze bezorgen in grote partijen kunt u rekenen op zowel scherpe prijzen als een gratis levering aan uw adres. Wanneer uw houtopslag vrij en gemakkelijk langs een verhard pad toegankelijk is, zetten wij uw bestelling af op de plek van bestemming. Heeft u nog vragen over essenhout kopen of de bezorging? Neem dan vrijblijvend contact op met onze deskundige klantenservice!
 

Veelgestelde vragen

Ja, door de efficiënte verbranding is essenhout zelfs uitermate geschikt voor de openhaard. Essenhout produceert een zeer geringe rookontwikkeling en staat zijn warmte geleidelijk af. Essenhout geeft een prachtig vlammenspel en bij het stoken komt er een heerlijke geur vrij. Het hout is ovengedroogd en veroorzaakt daardoor geen spatten of vonkenregen. Ook voor kachels is essenhout zeer geschikt.

De essenhout haardhout blokken van Topbrandhout zijn ovengedroogd, zodat er een optimaal vochtpercentage is ontstaan. Het voordeel is dat ons essenhout direct klaar is om gestookt te worden. U heeft hierdoor geen last van een sissend vuurtje of van schimmels of ongedierte. Bovendien vindt er een volledige en schone verbranding plaats.

Essenhout is een harde houtsoort die langzaam vlam vat, maar daarna mooi en gelijkmatig blijft branden. Net als bij ander haardhout raden we u aan om gebruik te maken van aanmaakhout of houtkrullen om het vuur op gang te brengen. Verder adviseren we u om niet te wachten tot het moment dat het vuur bijna gedoofd is om een nieuw blok toe te voegen. De kans bestaat dan namelijk dat u dan opnieuw aanmaakhout zult moeten gebruiken.

Topbrandhout is dé topleverancier op het gebied van haardhout die direct uit voorraad levert. U bestelt onze haardblokken essenhout extra voordelig als grote partij. Afhankelijk van uw situatie heeft u de keuze uit meerdere netzakken of een complete pallet. Doordat wij direct uit voorraad leveren, profiteert u standaard van een snelle levering. Als uw houtopslag vrij toegankelijk is via een verhard pad, leveren wij uw bestelling daar af.