• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Let op!

Welkom op onze nieuwe shop, uw account is komen te vervallen en u dient een nieuw account aan te maken.

Houtbriketten aansteken

Wilt u een lekker warm huis en heeft u een kachel? Dan is het tijd dat u houtbriketten gaat aansteken! Houtbriketten zijn een goede bron van verwarming. De briketten blijven lang nagloeien en blijven op deze manier lange tijd warmte afgeven. Voordat u houtbriketten gaat aansteken kunt u de kachel het beste warm maken met aanmaakhout of aanmaakblokjes. Zodra de kachel warm is kunt u de houtbriketten erop leggen. Vanaf dat moment is het een kwestie van houtbriketten aanvullen wanneer de briketten bijna op zijn. 

Houtbriketten kopen

Bij Topbrandhout.nl hebben we drie verschillende soorten houtbriketten. Bij ons bent u aan het juiste adres om houtbriketten te kopen. Het stoken met briketten heeft vele voordelen. Zo kunt u de briketten makkelijk aansteken, laten ze weinig as achter en gloeien ze lang na. Hierdoor hoeft u niet steeds in de gaten te houden of het vuur uitdooft. Kortom, er zijn genoeg redenen om vandaag nog houtbriketten te kopen.

Wat zijn de beste houtbriketten?

Bij Topbrandhout.nl hebben we drie verschillende soorten houtbriketten. Wat de beste houtbriketten zijn hangt af van uw behoefte. Hieronder leggen we kort uit welke soorten we hebben en wat de voordelen per soort zijn

--> RUF briketten is de meest bekende soort. Ze branden traag en lang door. Dit is vooral prettig wanneer u overdag even weg bent of wanneer u de ruimte ‘s nachts niet wilt laten afkoelen.

--> Pini Kay briketten hebben een holle ruimte in het midden, waardoor de zuurstof er goed bij kan komen. Hierdoor hebben ze een snellere ontbranding dan de RUF briketten

--> Nestro briketten zijn uitermate geschikt als u lang wilt stoken. Deze briketten branden langer door dan de RUF briketten en Pini Kay briketten. Ze zien eruit als een kleine boomstam.

Kortom, afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen welke houtbriketten de beste zijn voor uw behoeften. Heeft u advies nodig over welke briketten u het beste kunt kopen? U kunt altijd telefonisch contact met ons opnemen via 045-8200200 of u kunt mailen naar info@topbrandhout.nl.

Hoe stoken met houtbrikettten?

Wanneer u begint met stoken met houtbriketten is het belangrijk dat u de kachel eerst goed warm stookt. Hiervoor kunt u aanmaak accessoires gebruiken. Door eerst de kachel warm te stoken zal er een optimale verbranding van de briketten plaatsvinden. Wanneer de kachel warm is en goed brandt, raden wij aan om twee of drie blokken op het vuur te leggen. De briketten zullen snel aan gaan, waarna u kunt genieten van de warmte. Wanneer u lang wilt genieten van de warmte raden wij aan om te stoken met houtbriketten.

Waarom houtbriketten kopen bij topbrandhout.nl?

Bij Topbrandhout.nl kunt u houtbriketten tegen een voordelige prijs kopen. Omdat wij leveren vanuit onze eigen opslag kunnen we de kosten laag houden. U bent er dus van verzekerd om tegen een voordelige prijs houtbriketten te kopen. Daarnaast zorgen we ervoor dat u alleen de beste kwaliteit houtbriketten geleverd krijgt. Wij willen namelijk dat u 100% tevreden bent. Houtbriketten kopen bij Topbrandhout.nl is dus een slimme keuze wanneer u op zoek bent naar kwaliteit tegen een voordelige prijs.