• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Let op!

Welkom op onze nieuwe shop, uw account is komen te vervallen en u dient een nieuw account aan te maken.

Stookhout

Bent u op zoek naar goed stookhout? Bij Topbrandhout bieden wij verschillende soorten ovengedroogd stookhout met consistente kwaliteit. Bovendien is ons hout gekloofd, zodat u het direct kunt gebruiken. Wij bieden ons hout in hele pallets, halve pallets en netzakken aan. Weet u al welk stookhout u het beste kunt gebruiken? Er zijn veel verschillende soorten hout die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Bekijk ons aanbod en plaats uw bestelling bij Topbrandhout! 

Beste stookhout

Bij Topbrandhout bieden wij het beste stookhout aan. U kunt het hele jaar bij ons terecht voor goed gedroogd hout. Daarnaast hebben wij diverse soorten stookhout, zodat er zeker een houtsoort tussen zit wat bij uw open haard of houtkachel past. Voor uw (middel)grote kachel kunt u gaan voor een harde houtsoort zoals eikenhoutbeukenhout of essenhout. Met een kleinere kachel kunt u het beste gaan voor een zachte houtsoort, bijvoorbeeld berkenhout of elzenhout. Afhankelijk van de grootte van uw kachel of haard, bepaalt u wat het beste stookhout voor u is!

Droog stookhout

Bij ons ontvangt u altijd droog stookhout. Normaal dient hout wel 2 tot 3 jaar gedroogd te worden voordat het in optimale staat is. We begrijpen dat u daar geen tijd voor heeft en daarom drogen wij het hout voor u in onze droogovens. Deze droogkamers zijn gestookt op resthout wat niet meer geschikt is voor verkoop en de energie wordt geleverd vanuit een 100% groene leverancier. Op deze manier houden wij CO2-uitstoot minimaal en kunt u het gehele jaar bij ons terecht voor droog stookhout. Het is wel belangrijk dat u uw hout thuis ook opslaat in een droge omgeving, zoals een vochtvrije schuur of in uw woning.

Stookhout kopen

Voor een hoge kwaliteit kunt u uw stookhout kopen bij Topbrandhout. Wij bieden diverse soorten hout aan, zodat er altijd een soort tussen zit dat u kunt gebruiken voor uw haard of kachel. Bij ons vindt u de volgende houtsoorten:


Ons gemengde haardhout heeft harde blokken, wat het heel duurzaam maakt. Ze branden namelijk erg langzaam, waardoor u niet vaak een nieuw blok erbij hoeft te leggen. Daarnaast komt er een lekkere geur vrij en kunt u genieten van een knapperig vuur. Neem daarom eens een kijkje in ons brede aanbod, zodat u het beste stookhout kunt kopen!

Veelgestelde vragen

Wat is het beste stookhout?

Voor een kleine kachel of open haard raden wij zachte houtsoorten aan zoals berkenhout of elzenhout. Deze houtsoorten ontbranden snel en gemakkelijk. Harde houtsoorten zijn beter te gebruiken voor grotere kachels en open haarden, omdat er meerdere blokken nodig zijn om goed te stoken. Voor uw (middel)grote open haard of kachel kunt u daarom bijvoorbeeld eikenhout, beukenhout of essenhout gebruiken.


Hoe droog moet stookhout zijn?

Om optimaal te kunnen stoken dient uw hout een vochtigheidspercentage van maximaal 20 procent te hebben. Indien dit percentage hoger is, zal het hout nog langer moeten drogen, anders zal het niet goed branden en veel gaan roken. Bij Topbrandhout krijgt u ovengedroogd stookhout wat direct klaar is voor gebruik. Op deze manier hoeft u niet te wachten tot uw hout droog genoeg is voor uw haard of kachel. Bovendien is het hout al gekloofd, u hoeft het dus alleen maar te ontsteken!


Waar stookhout kopen?

Bij Topbrandhout bieden wij een breed aanbod met verschillende soorten hout. Wij leveren het hout direct uit voorraad en hierdoor is het direct klaar voor gebruik! Het hout is voordat u het ontvangt goed gedroogd en gekloofd, zodat u het direct kunt gebruiken na ontvangst! Verder geniet u ook nog eens van een snelle levering. Bestel uw stookhout bij Topbrandhout en geniet van alle voordelen!


Waarom stookhout kopen bij topbrandhout.nl?

Wij zorgen dat u uw hout de volgende werkdag al in huis heeft, indien u op een werkdag vóór 14:00 uw bestelling plaatst. Bovendien kunt u dan ook direct uw hout gebruiken, omdat wij zorgen dat het goed gedroogd en gekloofd is. Het hout wordt in onze droogkamers gedroogd op resthout en vanuit groene energie. Zo stookt u met hout van een hoge kwaliteit en ook nog eens duurzaam!

Heeft u nog vragen? Vul dan hieronder het contactformulier in!