Brandhout

Brandhout

Topbrandhout is vernieuwd! Klik hier voor meer informatie.

Ovengedroogd haardhout

Als u er zeker van wilt zijn dat uw kachel makkelijk aan te steken is en ook nog eens goed door wil branden, dan is ovengedroogd haardhout hét brandhout dat u zoekt! Het stoken van deze voorgedroogde houtsoorten heeft meerdere voordelen: zo hebben ze een vochtpercentage van om en nabij de 20%. Hierdoor brandt het hout goed door en is het tevens eenvoudig om aan te steken. Ook is het vrij van ongedierte en schimmels. Reden te meer om ovengedroogd haardhout te proberen!


Ovengedroogd haardhout berken

Geeft u de voorkeur aan een zachte houtsoort? Dan raden wij u ovengedroogd haardhout van berken aan, deze houtsoort valt direct te herkennen aan zijn witte bast. Berken zorgt voor een uiterst schone verbranding en het heeft een hoog warmterendement. Daarnaast is het ook nog buitengewoon makkelijk aan te steken. Een voordeel van berkenhout is dat de schors meestal loslaat: en laat die nou net heel handig zijn om het vuur aan te krijgen. Deze houtsoort wordt gestapeld geleverd op pallets. Wij verkopen tevens ovengedroogd haardhout van berken in netzakken mocht u daar de voorkeur aan geven.


Ovengedroogd haardhout eiken

Ervaar de vele voordelen van een harde houtsoort in uw kachel of openhaard. Hiervoor kunt u uit verschillende soorten kiezen, waarvan ovengedroogd haardhout van eiken onvermijdelijk als meeste harde en duurzame houtsoort uit de bus komt. Eikenhout is een sterke houtsoort die uiterst langzaam en geleidelijk brandt. Het rendement van eikenhout is dan ook zeer hoog. Voor een levendig vlammenspel is ovengedroogd haardhout van eiken terecht het paradepaardje onder de brandhout soorten. Voor nog zo’n fijne harde houtsoort is essen ook een hele goede optie. Houdt u van buiten koken, bijvoorbeeld op de ofyr? Dan raden we beukenhout aan. Deze houtsoort gaat verkolen, waardoor u de hitte heel goed kunt sturen. Bovendien geeft deze houtsoort een heerlijke geur af.


Voordelen ovengedroogd haardhout

Dat de voordelen van ovengedroogd haardhout vrijwel eindeloos zijn, wist u waarschijnlijk al wel. Zo niet dan zetten we ze nog even kort voor u op een rijtje of wellicht ter opfrissing van uw geheugen:

  • Laag vochtpercentage < 20%
  • Hoog rendement
  • Vrij van schimmel of ongedierte
  • Direct te stoken
  • Geur en kleur zijn behouden gebleven


Kunt u maar geen keuze maken tussen alle verschillende haardhoutsoorten? Dan is gemengd haardhout een hele goede optie voor u. Eigenlijk komen daar de voordelen van zowel zachte als harde houtsoorten bij elkaar. Zo heeft u de snelle ontbranding van berkenhout, maar het lange uithoudingsvermogen van een harde houtsoort in één mix. Een houtsoort die snel z'n warmte afgeeft? Kies dan voor elzenhout.


Ovengedroogd haardhout in netten

Om het verplaatsen van uw haardhout wat eenvoudiger te maken hebben wij het alvast voor u in netzakken verpakt. Ovengedroogd haardhout in netten zit altijd netjes bij elkaar en geeft minder rommel dan allemaal losse blokken hout. Dat maakt het een stuk praktischer en netter in gebruik. Een bijkomend voordeel is dat u het ovengedroogd haardhout in netten veel eenvoudiger kunt verplaatsen, vanwege de compacte verpakking.


Ovengedroogd haardhout kopen

Bent u van plan om ovengedroogd haardhout te kopen? Dan zit u helemaal goed bij Topbrandhout.nl. Bij ons bent u altijd verzekerd van droog en schoon haardhout dat u meteen kunt stoken na een supersnelle levering. Heeft u wellicht advies nodig om het juiste ovengedroogde haardhout te kopen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een passend en persoonlijk advies kunnen voorzien. Weet u al precies wat u zoekt? Plaats uw bestelling vandaag nog online en dan weet u zeker dat u er snel weer behaaglijk bij zit.