Briketten

Topbrandhout is vernieuwd! Klik hier voor meer informatie.

Briketten

Wanneer u op zoek bent naar briketten, bent u bij Topbrandhout aan het juiste adres. Bij ons vindt u veel verschillende soorten briketten zoals zoals Pini Kay- , RUF- en Nestro briketten die in kachels en openhaarden gebruikt worden. Het stoken van briketten heeft vele voordelen: zo zijn ze makkelijk aan te steken, laten ze weinig as achter en gloeien ze lang na zodat u niet steeds in de gaten hoeft houden of het vuur misschien uitdooft. Bestel op werkdagen uw briketten voor 14:00 uur en u heeft ze de volgende werkdag al in huis!


Voordelen briketten

De voordelen van briketten zijn eindeloos. Er is geen kachelbrandstof die zo weinig asresten achterlaat als briketten. En wat dacht u van de gemakkelijke ontbranding? Doordat briketten van samengeperst hout zijn gemaakt branden ze gemiddeld langer dan andere kachelbrandstoffen. Hierdoor hoeft u minder vaak nieuwe briketten op het vuur te leggen. Ook geven briketten extra veel warmte af. Ze zijn tevens makkelijker te stapelen dan brandhout en nemen daardoor ook minder ruimte in beslag. Ervaar de voordelen van briketten nu zelf!


RUF briketten

Er zijn meerdere soorten briketten verkrijgbaar. Daarvan zijn RUF briketten de meest bekende soort. Dit type bestaat uit geperst uit houtafval - meestal eiken of beuken - van de meubelindustrie. Ze zijn kurkdroog en daarmee vormt het een uitstekende brandstof voor in uw kachel of haard. RUF briketten branden traag en lang door, wat heel fijn is als u overdag even weg bent of u een specifieke ruimte ‘s nachts niet wilt laten afkoelen. U hoeft dus minder vaak om de kachel te denken dan bij het stoken van openhaardhout.


Pini Kay briketten

Voor een nog snellere ontbranding kiest u voor Pini Kay briketten. Deze specifieke variant heeft namelijk een holle ruimte in het midden, waardoor het zuurstof er goed bij kan komen. Er ontstaat weinig rookontwikkeling tijdens het stoken omdat er geen toevoegingen zoals bijvoorbeeld lijm aan Pini Kay briketten zijn toegevoegd. Kortom, deze achtkantige briketten zijn dé brandstofsoort die u nodig heeft als u snel een lekker vuurtje wilt stoken. Ze zijn gemaakt van puur eiken of een mix. En verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden die per vrachtwagen op een pallet geleverd worden.


Nestro briketten

Voor een gezellige en gelijkmatige brandende kachel of openhaard kiest u Nestro briketten. Deze brandstofsoort lijk wel wat op een mini versie van een boomstam. Door de hoge densiteit van het samenpersen is dit een ideale brandstof om aan te steken. Daarbij branden Nestro briketten ook nog eens langer door dan Pini Kay- of RUF briketten! Heeft u hulp nodig met bestellen of bent u op zoek naar persoonlijk advies over welke briketten u het beste kunt gebruiken? U kunt ons altijd bereiken via telefoon 045-8200200 of mail naar info@topbrandhout.nl.


Briketten aansteken

Stapel een aantal briketten kruisgewijs op, leg er wat aanmaakhout tussen en steek deze vervolgens aan. Zo eenvoudig gaat briketten aansteken. Doordat onze briketten uit een mix van hardhout bestaan en bijna al het vocht eruit is geperst, zijn ze erg stook vriendelijk. Het is wel belangrijk dat u de pakken droog bewaart, want sloffe briketten aansteken is een ander verhaal. Als u snel een van een heerlijk vuurtje wilt genieten zijn briketten de juiste brandstof voor u.


Briketten kopen

Voor welke brandstofsoort u uiteindelijk ook kiest, bij Topbrandhout hebben we voor de liefhebber maar liefst drie verschillende soorten briketten om te kopen. Heeft u een voorkeur voor een bepaald type haardhout? Dan zijn wij tevens de juiste partij om uw aankopen te doen. Wij hebben verschillende soorten haardhout zoals: elzen-, berken-, beuken-, eiken- en essen haardhout. Hebt u liever een mix van verschillende soorten? Dan is ons gemengde haardhout iets voor u. Eén ding is in ieder geval zeker: als u ervoor kiest om briketten of haardhout bij Topbrandhout te kopen, dan bent u de snel voorzien van een nieuwe lading topkwaliteit brandstof om te stoken.

 

Veelgestelde vragen

Briketten zijn gemaakt van onder hoge druk samengeperste houtsnippers. Briketten branden gelijkmatig en lang door en geven veel warmte af. Ze zijn daardoor ook erg geschikt om ‘s nachts door te laten branden zodat het ‘s ochtend niet zo kil en koud in huis is wanneer u net wakker wordt. Briketten zijn meestal gemaakt van houtsoorten zoals hardhout en eiken. Ze zorgen voor een relatief schone verbranding en ze laten weinig tot geen as achter in uw kachel.

Briketten zijn vrij gemakkelijk aan te steken. U begint door drie blokken in de vorm van een driehoek neer te leggen. Daartussenin legt u wat aanmaakhout dan wel aanmaakblokjes neer en steekt u ze vervolgens aan. Op deze manier vatten de briketten snel vlam en heeft u binnen no-time een lekker vuurtje waar u van kunt genieten. Briketten branden en gloeien betrekkelijk lang na dus u hoeft niet steeds om het vuur te blijven denken.

Er zijn meerdere soorten briketten verkrijgbaar zoals RUF briketten, Nestro briketten en Pini-Kay briketten. Ze hebben één eigenschap gemeen: ze branden langzaam en gelijkmatig. Pini-Kay briketten zijn echter, een stuk eenvoudiger als het om ontbranden gaat. Dat komt doordat ze in het midden van een holte zijn voorzien. Door die holte trekt er veel makkelijker zuurstof doorheen en de Pini-Kay briketten sneller vlam.

Bij Topbrandhout leveren wij diverse soorten en maten haardhout, waarvan wij alleen de beste kwaliteit in huis hebben. Want willen dat u 100% tevreden bent over de kwaliteit van uw haardhout. Tevens beschikken wij als enige haardhoutleverancier in Nederland over een eigen opslag zodat wij u altijd zo snel mogelijk van droog en direct te stoken haardhout kunnen voorzien. Daarnaast bent u ook altijd verzekerd van voordelig haardhout. Aangezien wij weinig kosten maken is het mogelijk om de prijs voor u zo laag mogelijk te houden.