Brandhout

De markt veranderd! Weten welke ontwikkelingen gaande zijn? En wat de verwachtingen voor komende tijd zijn? Klik hier voor meer informatie!

Ovengedroogd haardhout

Als u er zeker van wilt zijn dat uw kachel makkelijk aan te steken is en ook nog eens goed door wil branden, dan is ovengedroogd haardhout hét brandhout dat u zoekt! Het stoken van deze voorgedroogde houtsoorten heeft meerdere voordelen: zo hebben ze een vochtpercentage van om en nabij de 20%. Hierdoor brandt het hout goed door en is het tevens eenvoudig om aan te steken. Ook is het vrij van ongedierte en schimmels. Reden te meer om ovengedroogd haardhout te proberen!


Ovengedroogd haardhout berken

Geeft u de voorkeur aan een zachte houtsoort? Dan raden wij u ovengedroogd haardhout van berken aan, deze houtsoort valt direct te herkennen aan zijn witte bast. Berken zorgt voor een uiterst schone verbranding en het heeft een hoog warmterendement. Daarnaast is het ook nog buitengewoon makkelijk aan te steken. Een voordeel van berkenhout is dat de schors meestal loslaat: en laat die nou net heel handig zijn om het vuur aan te krijgen. Deze houtsoort wordt gestapeld geleverd op pallets. Wij verkopen tevens ovengedroogd haardhout van berken in netzakken mocht u daar de voorkeur aan geven.


Ovengedroogd haardhout eiken

Ervaar de vele voordelen van een harde houtsoort in uw kachel of openhaard. Hiervoor kunt u uit verschillende soorten kiezen, waarvan ovengedroogd haardhout van eiken onvermijdelijk als meeste harde en duurzame houtsoort uit de bus komt. Eikenhout is een sterke houtsoort die uiterst langzaam en geleidelijk brandt. Het rendement van eikenhout is dan ook zeer hoog. Voor een levendig vlammenspel is ovengedroogd haardhout van eiken terecht het paradepaardje onder de brandhout soorten. Voor nog zo’n fijne harde houtsoort is essen ook een hele goede optie. Houdt u van buiten koken, bijvoorbeeld op de ofyr? Dan raden we beukenhout aan. Deze houtsoort gaat verkolen, waardoor u de hitte heel goed kunt sturen. Bovendien geeft deze houtsoort een heerlijke geur af.


Voordelen ovengedroogd haardhout

Dat de voordelen van ovengedroogd haardhout vrijwel eindeloos zijn, wist u waarschijnlijk al wel. Zo niet dan zetten we ze nog even kort voor u op een rijtje of wellicht ter opfrissing van uw geheugen:

  • Laag vochtpercentage < 20%
  • Hoog rendement
  • Vrij van schimmel of ongedierte
  • Direct te stoken
  • Geur en kleur zijn behouden gebleven


Kunt u maar geen keuze maken tussen alle verschillende haardhoutsoorten? Dan is gemengd haardhout een hele goede optie voor u. Eigenlijk komen daar de voordelen van zowel zachte als harde houtsoorten bij elkaar. Zo heeft u de snelle ontbranding van berkenhout, maar het lange uithoudingsvermogen van een harde houtsoort in één mix. Een houtsoort die snel z'n warmte afgeeft? Kies dan voor elzenhout.


Ovengedroogd haardhout in netten

Om het verplaatsen van uw haardhout wat eenvoudiger te maken hebben wij het alvast voor u in netzakken verpakt. Ovengedroogd haardhout in netten zit altijd netjes bij elkaar en geeft minder rommel dan allemaal losse blokken hout. Dat maakt het een stuk praktischer en netter in gebruik. Een bijkomend voordeel is dat u het ovengedroogd haardhout in netten veel eenvoudiger kunt verplaatsen, vanwege de compacte verpakking.


Ovengedroogd haardhout kopen

Bent u van plan om ovengedroogd haardhout te kopen? Dan zit u helemaal goed bij Topbrandhout.nl. Bij ons bent u altijd verzekerd van droog en schoon haardhout dat u meteen kunt stoken na een supersnelle levering. Heeft u wellicht advies nodig om het juiste ovengedroogde haardhout te kopen? Neem dan contact met ons op, zodat wij u van een passend en persoonlijk advies kunnen voorzien. Weet u al precies wat u zoekt? Plaats uw bestelling vandaag nog online en dan weet u zeker dat u er snel weer behaaglijk bij zit.

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar goed hout om mee te stoken? Dan is ovengedroogd haardhout precies wat u zoekt. Met dit haardhout kunt u direct beginnen met stoken. Bovendien is het haardhout eenvoudig aan te steken en geeft het een schone verbranding. Het vochtpercentage is om en nabij de 20%, wat ideaal is om mee te stoken. Reden te meer om ovengedroogd haardhout te proberen.

Het is afhankelijk van uw behoefte welk ovengedroogd haardhout het best is. Elke houtsoort heeft andere eigenschappen. Geeft u de voorkeur aan een zachte houtsoort? Dan raden wij u ovengedroogd berken haardhout aan. Deze houtsoort heeft een uiterst schone verbranding en een hoog warmterendement. Wanneer u echter op zoek bent naar een houtsoort die uiterst langzaam en geleidelijk brandt, dan is eiken haardhout een goede optie. Welke soort u ook kiest, bij Topbrandhout.nl krijgt u gegarandeerd haardhout dat ovengedroogd is.

Over het algemeen brandt een blok ovengedroogd haardhout tussen de 1.5 en 2 uur. Echter verschilt dit behoorlijk per houtsoort en de manier van stoken. Een zachtere houtsoort zal sneller branden dan een hardere houtsoort. Daarnaast is de toevoer van zuurstof bijvoorbeeld een belangrijke factor is de duur van een ovengedroogd haardhout blok. Bij te weinig zuurstof zal het vuur moeilijk aangaan. Wanneer het vuur al wel aan was, zal het hout bij minder zuurstof meer gaan smeulen in plaats van branden. Bij teveel zuurstof zullen de houtblokken juist extra hard branden.

De prijs van ovengedroogd haardhout verschilt per soort. Bij Topbrandhout.nl bent u van topkwaliteit haardhout verzekerd. Wij leveren alleen ovengedroogd haardhout uit onze eigen voorraad. Omdat we deze voorraad zelf beheren, kunnen we deze kwaliteit garanderen.

Als u uw ovengedroogd haardhout bij Topbrandhout.nl koopt, profiteert u van een snelle en gratis levering. Daarnaast garanderen wij de beste kwaliteit haardhout tegen een voordelige prijs. Niet alleen u zult profiteren van ons haardhout, ook uw kachel zal u dankbaar zijn. Door het lage vochtpercentage van ons ovengedroogd haardhout zal het rookkanaal van uw kachel niet vervuild worden.