Eiken haardhout

Eiken haardhout

Eiken haardhout

Eiken haardhout is vooral aan te raden wanneer u lang wilt genieten van veel warmte. Eikenhout brandt namelijk uitermate langzaam op. Hierdoor is eiken heel duurzaam in gebruik! Bovendien geven de blokken ontzettend veel warmte af. Bij Topbrandhout kunt u eikenhout kopen op pallets of in netzakken. Halve en hele pallets worden vaak gekocht voor dagelijks stoken. Netzakken staan voor gemak! Deze zijn namelijk gemakkelijk te verplaatsen. Ideaal wanneer u af en toe graag een warm avondje stookt, bijvoorbeeld met vrienden of familie!


Eiken haardhout kenmerken

Eiken haardhout is één van de hardste houtsoorten die u kunt kopen. De hardheid zorgt ervoor dat de blokken langzaam opbranden. Tegelijkertijd geeft eikenhout ontzettend veel warmte af. Geniet u graag van een mooi vlammenspel? Dan raden we aan essenhout te kopen. Eiken haardhout gaat namelijk meer gloeien dan vlammen. Bij het verbranden zit de verbranding namelijk niet in het vlammen, maar juist in het afgeven van warmte.


Ovengedroogd eiken haardhout

Belangrijk bij het stoken van haardhout is dat het schoon én droog is. Iets waar Topbrandhout garant voor staat! Wij leveren namelijk gegarandeerd ovengedroogd eiken haardhout. De blokken worden niet natuurlijk gedroogd, maar in een daarvoor bestemde oven. Het vochtpercentage zakt naar een getal onder de 20%, waardoor het veel geschikter is om mee te stoken. U geniet van een mooi vlammenspel met heerlijke warmte! En laten we niet vergeten dat u met ovengedroogd brandhout direct kunt starten! De blokken zijn gekloofd, goed gedroogd en kunnen direct de kachel in.
 

Volledige verbranding met gedroogd haardhout

Mensen associëren brandhout vaak met een vervuiling en ‘rommel’. Echter is er een groot verschil wanneer u met schoon en gedroogd haardhout stookt. Vervuild en nat brandhout geeft bij verbranding veel rook af. Deze rook is vervuilend voor het rookkanaal én voor het milieu. Gedroogd haardhout zorgt voor een mooie en volledige verbranding. U heeft geen last van rook of een sissend vuurtje. Er worden geen schadelijke stoffen afgegeven! Bovendien is het hout vrij van schimmels en ongedierte.
 

Eikenhout stoken

Veel ervaren stokers kopen eikenhout in vanwege hun duurzaamheid. Gaat u met eikenhout stoken? Dan raden wij aan om gebruik te maken van accessoires om het haardvuur op gang te brengen. Dit kunt u het beste doen met wat aanmaak houtkrullen en aanmaakhout. Of wellicht geeft u de voorkeur aan aanmaakblokjes? Maak met deze producten een klein vuurtje en laat hiermee de kachel warm worden. Is deze goed warm? Dan kunt u de blokken eikenhout z’n werk laten doen. Gebruik hiervoor meerdere blokken. Blijf ook regelmatig blokken toevoegen om het hout lekker door te laten branden.
 

Eikenhout kopen bij Topbrandhout

Voor een vakkundige levering bent u bij Topbrandhout aan het juiste adres! Voordeel is dat u zelf de gewenste datum in de winkelwagen kiest. Wilt u de volgende dag nog geleverd hebben? Op een werkdag vóór 14.00 besteld = de volgende werkdag geleverd! Zijn er nog vragen die u beantwoord wilt hebben? Stel ze dan aan onze klantenservice.