• Pallets worden gratis thuisbezorgd

  • Voor 16:00 besteld is volgende werkdag in huis

  • Direct stoken na het leveren

Klantenservice
Bereikbaar van 8.30 - 21.00

Let op!

Welkom op onze nieuwe shop, uw account is komen te vervallen en u dient een nieuw account aan te maken.

Verhoogde prijzen? Topbrandhout legt het uit

Tijdens een bezoek aan onze website is het u wellicht al opgevallen: de prijzen voor onze stookproducten zijn flink gestegen, in vergelijking met vorig jaar. Door alle ontwikkelingen in de markt, is Topbrandhout.nl (jammer genoeg) genoodzaakt om de prijzen te verhogen. Topbrandhout legt uit welke ontwikkelingen dat zijn én wat de verwachtingen voor komende tijd zijn. Lees verder voor meer informatie!

Te kort aan brandhout

Sinds de komst van corona is de markt al veranderd. Door ziekte, uitval en het stilleggen van fabrieken, is er veel minder haardhout geproduceerd dan normaal. Aan de andere kant gingen veel mensen thuiswerken, waardoor de kachel veel vaker aan ging. Dit zorgde in een toename van bestellingen! Hetzelfde kan gezegd worden wanneer bekend werd dat de gasprijzen gingen stijgen. Er kwam nog meer vraag naar haardhout en andere stookproducten. Concluderend: waar aan de ene kant meer vraag is, is er aan de andere kant meer schaarste ontstaan. Dit heeft ten eerste al gezorgd voor stijgende inkoop- en verkoopprijzen.

Minder transport beschikbaar

Topbrandhout koopt altijd bij vertrouwde en vaste toeleveranciers in. Door de situatie in Oost-Europa en daaruit voortvloeiende sancties is het echter lastig om onze vertrouwde producten aangeleverd te krijgen. Er gaat minder vrachtverkeer onze kant op en vise versa. Daarnaast heeft Covid-19 ervoor heeft gezorgd dat alle transporteurs overvol zijn en er een tekort aan chauffeurs is. Tel daar de dieseltoeslag bij op en u heeft het ideale recept voor stijgende transportprijzen!

Conclusie, koop tijd in!

Concluderend kan gezegd worden dat de prijzen op verschillende gebieden zijn gestegen. Helaas zijn wij genoodzaakt om dit door te berekenen in onze verkoopprijzen. Onze afdeling inkoop heeft diverse werkbezoeken afgelegd aan toeleveranciers. Hierbij is duidelijk geworden dat de prijzen hoogstwaarschijnlijk nog meer zullen stijgen, komende winter. Daarnaast is lastig te zeggen hoelang er voldoende brandhout beschikbaar blijft. Zeker nu er steeds meer vraag naar is. Topbrandhout benaderd verschillende kanalen om stook producten in te kopen, maar hierbij dient de kwaliteit wel gewaarborgd te worden. Op dit moment heeft Topbrandhout.nl voldoende stookproducten ingekocht en een mooie voorraad staan. Profiteer hiervan, nu alle producten nog beschikbaar zijn!

Heeft u nog vragen? Vul dan hieronder het contactformulier in!